(044) 204 40 40
Замовити зворотній дзвінок
Медіа Центр

Підписуйтесь на наші новини на каналі FACEBOOK

Підписатися

Вчені з'ясували чому ефективність ліків залежить від часу доби

Команда американських учених з Університету Пенсільванії прийшли до висновку, що протягом дня в роботі організму виникає два ключових моменти, під час яких кардинально змінюється стан тканин. Вчені погодилися, що цей фактор необхідно враховувати при призначенні ліків, щоб лікування було максимально ефективним.

Фахівці досліджували тваринні клітини 12 тканин організму і роботу ДНК кожні 2 години. Значні зміни в активності тканин спостерігалися двічі на добу: вранці в досвітні години та ввечері.

З'ясувалося, що «внутрішній годинник» організму впливають на безліч аспектів: від уважності та настрою до фізичної сили та навіть ризику серцевого нападу.

Вчені з'ясували, що близько 43% генів, задіяних у виробництві білків, змінюють свою активність протягом усього дня. З огляду на ці зміни, лікарі можуть коригувати прийом ліків, щоб вони приймалися в найбільш відповідний час.

Уже й раніше було відомо, що деякі лікарські препарати ефективніші в конкретний час доби. Наприклад, якщо є ризик холестеринової блокади (зазвичай відбувається вночі), то статини, спеціальні препарати, які знижують рівень холестерину, приймають ввечері. Дане дослідження дозволило вченим знайти причини такої залежності ефективності лікування від часу доби.


( Рейтинг: 4.68, голосів: 22 )


Дякуємо!

Дякуємо за Ваш запит. Найближчим часом менеджер зв'яжеться з вами

Залишити повідомлення для адміністрації клініки
Ваші персональні дані не будуть опубліковані на сайті
up